Termeni și condiții

I. ASPECTE GENERALE

1.1 Site-ul www.etic.ro este un Site aflat in proprietatea exclusiva a societatii CARACTERO STIL SRL, cu sediul in Bucuresti, Soseaua Giurgiului nr 63-64, inregistrata la Registrul Comertului sub nr. J40/9475/2004 si avand CUI RO16504250, denumita in cele ce urmeaza Caractero Stil sau Furnizorul.

1.2 Termenii si conditiile prezentate in cele ce urmeaza se aplica tuturor Clientilor site-ului www.etic.ro, denumit continuare “Site-ul”. Raportat la prezentul, Clientul este persoana care acceseaza Site-ul, indiferent de motive, indiferent daca si-a creat un cont pe Site sau nu si care beneficiaza de serviciile oferite prin intermediul acestuia.

1.3 Accesarea, vizualizarea sau utilizarea Site-ului sau a unor parti ale acestuia implica acceptarea de catre Client a termenilor si conditiilor stipulate in prezentul Acord. Acordul de utilizare si comanda produce efecte juridice intre Client si Caractero Stil. Acceptarea se considera fara rezerve. Se vor respecta termenii si conditiile acestui Acord pentru accesarea sau utilizarea Site-ului, precum si pentru actualizarea, modificarea, completarea sau schimbarea ulterioara adusa acestui Site.

1.4 Caractero Stil isi rezerva dreptul de a actualiza prezentii termeni si conditii fara o notificare prealabila a persoanelor care utilizeaza Site-ul, modificarile intrand in vigoare de la momentul publicarii lor pe Site. Este obligatia Clientilor de a verifica periodic clauzele cuprinse in prezentii termeni si conditii. Prezentul Acord nu poate fi modificat decat in scris de catre agentii nostri autorizati.

1.5 Caractero Stil isi rezerva dreptul de a opera modificari de continut, forma, asezare, preturi, produse, fara a fi necesara anuntarea in prealabil a Clientilor despre acestea.

1.6 Prezentele clauze nu se aplica si paginilor de internet la care se face referire sau trimitere in cuprinsul Site-ului, iar Caractero Stil nu este raspunzator de continutul acestor site-uri apartinand unor terte persoane. Prezentarea unor linkuri de internet apartinand altora se poate face in scop informativ sau publicitar.

1.7 etic.ro este un site destinat prezentarii produselor Caractero Stil, precum si facilitarii comercializarii acestora electronic.

1.8 Prezentele clauze reglementeaza modalitatile de utilizare a site-ului si a serviciilor, stabilind totodata si reglementarile aplicabile serviciilor oferite de Furnizor persoanelor fizice si juridice.

1.9 Toate persoanele care acceseaza prezentul site declara pe propria raspundere ca au minim 18 ani si ca au capacitate deplina de folosinta si de exercitiu, putand contracta in mod valabil in conditiile jos mentionate. Prezentii termeni si conditii constituie un contract intre partile implicate, avand putere de lege intre acestea. Orice persoana care nu intelege sau nu este de acord cu acestea este invitata sa paraseasca de indata acest site.

1.10 In cazul in care Clientul nu este de acord si/sau nu accepta si/sau isi revoca acceptul dat pentru prezentul, acesta are dreptul de a renunta la accesul la Serviciile oferite prin intermediul Site-ului, la primirea de newsletter/ alerte/ notificari din partea Caractero Stil, fara nicio garantie ulterioara din partea Caractero Stil. La primirea unei notificari in acest sens din partea Clientului, in scris, Caractero Stil va sterge toate datele care fac referire la acesta din baza sa de date, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese.

1.11 Clientul poate reveni oricand asupra deciziei sale de a fi de acord si/sau a accepta prezentele clauze, sub forma in care acestea vor fi disponibile in acel moment.

1.12 Clientul nu poate sa revoce acordul exprimat cu privire la prezentele clauze pe perioada derularii unei comenzi (de la momentul plasarii comenzii pana la primirea produselor si achitarea acestora) sau pana in momentul in care acesta nu va achita contravaloarea tuturor comenzilor neonorate fata de Caractero Stil.

1.13 Incalcarea prezentilor termeni si conditii conduce la incetarea imediata a tuturor relatiilor dintre partile contractante si la stergerea contului persoanei care se face responsabila de incalcare, indrituind Caractero Stil sa procedeze la toate mijloacele legale avute la dispozitie pentru recuperarea prejudiciului astfel creat.

1.14 Clientul este singurul responsabil pentru toate activitatile intreprinse pe Site. De asemenea, acesta raspunde pentru orice daune materiale, intelectuale sau electronice sau de orice alta natura produse Site-ului, Continutului, Serviciului, imaginii Caractero Stil sau a produselor comercializate de acesta sau oricarui tert cu care Caractero Stil are incheiate contracte, in conformitate cu legislatia romana in vigoare.

1.15 Caractero Stil nu poate fi tras la raspundere pentru pierderi, deprecieri sau pentru cheltuieli directe sau indirecte, datorate oricarei greseli sau intarzieri in implementarea obligatiilor datorate oricarui eveniment sau circumstante aflate in afara controlului Caractero Stil, incluzand, dar nelimitandu-se la cazuri de forta majora sau caz fortuit si intreruperi de curent electric, defectiuni ale echipamentelor sau alte situatii asemanatoare.

1.16 Caractero Stil  isi poate rezerva dreptul de a inceta orice colaborare cu Clientul, daca exista un procent mai mare de 70% de retururi din comezile plasate pe siteul etic.ro 

II. DEFINITII

2.1 Site-ul presupune site-ul www.etic.ro, precum si orice sectiune si subsectiune a acestuia. Site-urile si/sau paginile de internet ori alte componente ale acestora ce apartin unor terti si care sunt accesate de catre Clienti ca urmare a legaturilor sau trimiterilor disponibile pe site-ul www.etic.ro nu fac obiectul si nici nu intra in sfera acestei definitii;

2.2 Furnizor inseamna CARACTERO STIL SRL, cu sediul social in Bucuresti, Soseaua Giurgiului nr 63-64, Sector 4, avand numarul de inregistrare la Oficiul Registrului Comertului de pe langa Tribunalul Bucuresti J40/9475/2004 si CUI RO16504250, avand numarul de telefon .+4021 444 08 41 si adresa de email office@etic.ro

2.3 Servicii – servicii de prezentare si comercializare electronica a produselor apartinand Caractero Stil sub marca ETIC in vederea acordarii posibilitatii Clientului sa cumpere produse si/sau servicii folosind mijloace exclusiv electronice, incluzand si alte mijloace de comunicare la distanta.

2.4 Client – persoana care care acceseaza Site-ul, indiferent de motive, indiferent daca si-a creat un cont pe Site sau nu si care beneficiaza de serviciile oferite prin intermediul acestuia;

2.5 Continutul se refera la:

– toate informatiile prezentate pe Site care pot fi vizitate, vizualizate sau altfel accesate de catre Clienti, precum si orice imagine, grafica, dinamica sau statica, descriere, caractere, pozitionare a acestora, interfata, etc.;

– continutul oricarui e-mail trimis Clientului de catre Caractero Stil, generat automat sau particularizat, prin mijloace electronice si/sau orice alt mijloc de comunicare disponibil;

– orice informatie adusa la cunostinta Clientului de catre un prepus al Caractero Stil prin orice mijloc de comunicare;

– informatii referitoare la produsele, serviciile si/sau tarifele practicate de Caractero Stil;

– date referitoare la Client sau alte date privilegiate ale acestuia.

2.6 Termeni si Conditii – clauzele prezentate in prezenta sectiune, denumite si “Acord”, “Clauze”, “Prezentul”.

2.7 Contract la distanta – conform O.U.G. 34/2014 art. 2 pct. 7.: orice contract incheiat intre profesionist si consumator in cadrul unui sistem de vanzari sau de prestare de servicii la distanta organizat, fara prezenta fizica simultana a profesionistului si a consumatorului, cu utilizarea exclusiva a unuia sau a mai multor mijloace de comunicare la distanta, pana la si inclusiv in momentul in care este incheiat contractul;

2.8 Newsletter / Alerta – buletin de informare periodic, exclusiv electronic, respectiv posta electronica (e-mail, SMS) trimis de Furnizor cu referire la produsele, serviciile si/sau promotiile desfasurate de catre acesta intr-o anumita perioada, fara nici un angajament din partea Caractero Stil cu referire la informatiile continute.

2.9 Durata contractului – prezentul contract se incheie intre Client si Furnizor pe o perioada nelimitata, pana in momentul denuntarii sau rezilierii sale de catre una dintre parti. Fiecare comanda plasata de Client prin intermediul Site-ului reprezinta o forma de executare a prezentului contract.

III. MODALITATI DE UTILIZARE A SITE-ULUI

3.1 Comenzile online

3.1.1 Orice persoana interesata poate plasa o comanda, completand formularul de comanda din sectiunea speciala in acest sens. Aceasta metoda este preferabila deoarece produsele sunt identificate clar si sigur si aveti acces in permanenta la efectuarea unei asemenea comenzi, programul de plasare a acestora fiind NON – STOP.

3.1.2 Inregistrarea fiecarei persoane se va face utilizand date concrete, corecte si valide, completand toate campurile solicitate. In situatia in care adresa de facturare este diferita de cea de livrare, acest lucru se va mentiona expres.

3.1.3 Clientul poate realiza comanda prin adaugarea produsului/ produselor dorite in cosul de cumparaturi. Clientul este rugat sa verifice cu atentie sporita produsele si cantitatile afisate in cos, precum si masurile indicate, acestea reprezentand comanda finala. Dupa verificare, Clientul trebuie sa apese pe butonul “Finalizare Comanda”, prin aceasta Clientul recunoscand in mod expres ca aceasta comanda implica o obligatie de plata a comenzii plasate. Odata inserat in cosul de cumparaturi, un produs este disponibil pentru cumparare in masura in care exista stoc pozitiv pentru acesta. Adaugarea unui produs in cosul de cumparaturi, in lipsa finalizarii comenzii sau a duratei indelungate de la momentul adaugarii in cos pana la momentul finalizarii comenzii, nu atrage dupa sine rezervarea automata a acestuia.

3.1.4 Clientul intelege ca exista posibilitatea ca produsele prezentate pe site sa nu mai fie disponibile in marimea sau modelul ales, la momentul plasarii comenzii. Acesta intelege ca exista posibilitatea ca imediat anterior plasarii comenzii sa fie inregistrate o serie de comenzi care sa conduca la epuizarea stocului, situatie in care Furnizorul va trimite un email clientului prin care il va instiinta despre acest lucru, precum sidespre momentul in care produsul va reveni pe stoc, in cazul in care acesta va mai fi disponibil la un moment ulterior. In situatia in care Clientul nu mai este interesat de livrarea produsului la momentul indicat de Furnizor, acesta dintai poate renunta la comanda plasata. In cazul in care nu exista stoc disponibil pentru o parte din produsele comandate, restul produselor din comanda plasata, care se regasesc in stoc urmeaza a fi livrate in conditiile prezentate pe site.

3.1.5 In situatia in care Clientul nu detine un cont pe Site si nu doreste la procedarea inregistrarii sale, acesta trebuie sa completeze campurile din formularul “Date livrare si facturare”. Inregistrarea si accesare contului implica folosirea automata de catre Site a informatiilor furnizate acolo, fara a fi necesara inserarea acelor informatii la fiecare comanda plasata.

3.1.6 Prin finalizarea comenzii, Clientul declara si garanteaza ca toate datele furnizate de acesta, necesare procesului de achizitie, sunt corecte, complete si adevarate la data plasarii comenzii si agreaza sa fie contactat de Caractero Stil prin orice mijloc declarat, in cazul in care se impune acest lucru.

3.1.7 Clientul declara ca intelege dreptul Furnizorului de a denunta unilateral comanda efectuata de catre cel dintai, ulterior trimiterii unei notificari prealabile adresate Clientului, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese in urmatoarele cazuri:

– datele furnizate de catre Client sunt incorecte, incomplete sau nereale;

– Clientul, prin activitatea sa pe site a produs sau poate produce daune de orice natura sau prejudiciaza in orice fel Furnizorul si/sau partenerii acestuia;

– Furnizorul a incercat mai mult de doua incercari de livrare consecutive, fara succes;

3.1.8 Orice modificari cu privire la datele precizate de Client in sectiunea aferenta contului sau vor opera incepand cu urmatoarea comanda efectuata ulterior modificarilor. Pentru comenzile aflate in derulare, datele initial furnizate vor fi cele utilizate pentru livrarea produselor.

3.1.9 Ulterior plasarii comenzii, Clientul va primi un email care se genereaza automat, prin care ii este confirmata primirea comenzii. Acest email nu reprezinta o garantie a faptului ca produsele comandate se regasesc pe stoc in dimensiunile si cantitatile dorite, acest lucru urmand a fi confirmat sau infirmat printr-un mail ulterior primit de la Furnizor.

3.2 Nu sunt premise preluarea de comenzi telefonice.

Mai multe detalii cu privire la procedura de comanda a produselor, gasiti aici.

IV. PRODUSE SI SERVICII

4.1 Furnizorul poate afisa pe site informatii despre produse, servicii si/sau promotii practicate de catre acesta sau de catre oricare alt tert cu care Caractero Stil are incheiate contracte de parteneriat, intr-o anumita perioada si in limita stocului disponibil.

4.2 Pretul produselor este cel afisat in lei (incluzand TVA) si acesta nu poate fi achitat decat in aceasta moneda.

4.3 Produsele si/sau serviciile achizitionate prin intermediul serviciului sunt destinate exclusiv uzului personal al Clientului.

4.4 In prezentarea produselor si/sau a serviciilor oferite prin intermediul Site-ului, Furnizorul are prerogativa utilizarii si a altor accesorii care nu sunt sau pot sa nu fie incluse in costul produsului in cauza, fiind folosite exclusiv cu titlu de recomandare. Clientul intelege ca imaginile produselor sunt afisate cu titlu de prezentare a acestora, neconstituind o obligatie contractuala din partea Furnizorului.

4.5 Garantii. Conformitate a produselor

4.5.1 Fiecare produs comercializat beneficiaza de o garantie de conformitate conform prevederilor Legii 449/2003, iar in situatia lipsei de conformitate a produsului, Clientul este indrituit sa solicite Furnizorului repararea sau inlocuirea produsului, in cazul in care acest lucru este posibil sau, in caz contrar, restituirea contravalorii achitate, conform art. 11 din sus mentionata lege.

V. PLATA PRODUSELOR

5.1 Plata cu cardul se face in lei, integral. Clientul intelege ca produsele vor fi livrate exclusiv prin intermediul serviciului de curierat, acestea neputand fi ridicate de la sediul Furnizorului sau din magazinele de comercializare detinute de acesta. Valoarea produselor este cea din momentul plasarii comenzii, iar plata se va face catre persoana care efectueaza livrarea.

5.2 O alta optiune de plata este online, cu cardul.

VI. TRANSPORT / LIVRAREA PRODUSELOR

6.1 Livrarea catre Client se face prin societatea de curierat DPD numai pe teritoriul Romaniei, in termen de 5-7 zile lucratoare de la plasarea cu succes a comenzii, la adresa specificata de Client la plasarea comenzii.

6.2 Livrarea se face intre orele 9-17, in zilele lucratoare. In cazul unei Forte Majore livrarea poate intarzia.

6.3 Clientul isi da consimtamantul la contactarea sa de catre firma de curierat rapid, in situatia in care acest lucru se impune.

6.4 In cazul in care produsul/ produsele comandat (e) de catre Client nu poate/ pot fi livrat (e) de catre Furnizor in durata prevazuta la art. 6.1., acesta din urma va informa Clientul asupra acestui fapt si ii va furniza informatii cu privire la momentul estimat in care s-ar putea efectua livrarea produsului dorit. In situatia in care Clientul nu mai este interesat de livrarea produsului la momentul indicat de Furnizor, acesta dintai poate renunta la comanda plasata. In termen de 5 zile de la data informarii de catre Furnizor despre situatia prevazuta in prezentul articol, Clientul trebuie sa isi exprime optiunea cu privire la produsul comandat. Lipsa comunicarii unui raspuns din partea Clientului in acest termen se va considera ca accept tacit al acestuia pentru prelungirea perioadei de livrare.

6.5 Detaliile de livrare a produselor incluzand, dar nelimitandu-se la timpul necesar livrarii nu constituie o obligatie contractuala din partea Caractero Stil, fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese, in cazul in care oricare parte poate fi sau este prejudiciata in orice mod de pe urma incalcarii acestora.

6.6 Tariful de transport este de 15 lei pentru un colet, iar toate comenzile cu valoare de peste 200 de lei beneficiaza de transport gratuit.

6.7 Caractero Stil pastreaza dreptul de proprietate asupra produselor livrate pana in momentul achitarii de catre Client a pretului integral al comenzii (pretul produselor si costul de livrare).

 VII. CONDITII DE RETURNARE A PRODUSELOR

7.1 Furnizorul doreste ca produsele comercializate sa satisfaca pe deplin cerintele de calitate ale Clientului. In cazurile descrise mai jos, Clientul are prerogativa returnarii produselor primite:

7.1.1 Retragerea din contract in termen de 30 de zile

7.1.1.1 In conformitate cu prevederile OUG nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii, Clientul are dreptul de a se retrage din prezentul contract, fara a preciza motivele, in termen de 30 de zile calendaristice. Suntem siguri de satisfactia garantata a produselor ETIC, ratiune pentru care Furnizorul acorda Clientului un termen de restituire a produselor de 30 de zile si nu doar de 14 zile, acesta fiind termenul impus de legea in vigoare.

7.1.1.2 Perioada de retragere expira dupa 30 zile calculate incepand cu ziua la care Clientul sau o parte terta, alta decat transportatorul, indicata de Client, a intrat in posesia fizica a produselor. In cazul in care prin intermediul unei singure comenzi sunt comandate de catre Client mai multe produse care sunt livrate separate, termenul de 30 de zile se va calcula de la data la care Clientul sau o terta persoana indicate de client, alta decat transportatorul, intra in posesia fizica a ultimului produs.

7.1.1.3 Pentru a exercita dreptul de retragere, Clientul trebuie sa informeze Furnizorul cu privire la decizia acestuia de a se retrage din prezentul contract, utilizand o declaratie neechivoca, prin intermediul formularului de retragere, trimis prin posta sau e-mail, care trebuie sa contina minim urmatoarele informatii: numele si prenumele clientului, adresa, numarul de telefon, numarul de fax si / sau adresa de email, numarul facturii, data primirii produselor, motivul returului. In acest scop, Clientul poate folosi modelul de retur care se poate descarca de aici; folosirea lui nu este insa obligatorie, putand opta si pentru o alta forma de informare, cu conditia ca aceasta sa contina minim informatiile solicitate in prezentul articol.

7.1.1.4 De asemenea, Clientul poate completa si transmite electronic pe Site folosind formularul standard de retragere accesand urmatorul link. Daca se foloseste aceasta optiune, Furnizorul va va transmite fara intarziere, un e-mail de confirmare a primirii cererii de retragere, cu instructiuni de retur, in termen de maxim 3 zile lucratoare.

7.1.1.5 Pentru a considera ca dreptul de retragere a fost exercitat in termenul-limita de 30 de zile, este suficient sa fie trimisa comunicarea privind exercitarea dreptului de retragere inainte de expirarea perioadei de retragere.

7.1.1.6 Urmare a retragerii, Furnizorul va rambursa  suma pe care a primit-o de la Client, fara intarzieri nejustificate si, in orice caz, nu mai tarziu de 14 zile de la data la care cel dintai este informat cu privire la decizia Clientului de a se retrage din prezentul contract. Rambursarea se va amana pana la data la care Furnizorul va primi inapoi produsele sau pana la momentul la care Clientul a furnizat dovada trimiterii inapoi a produselor, fiind valabila data cea mai apropiata.

7.1.1.7 Rambursarea se va efectua folosind aceeasi modalitate de plata ca si cea folosita pentru tranzactia initiala, cu exceptia cazului in care Clientul si-a exprimat acordul expres pentru o alta modalitate de rambursare; in orice caz, nu se vor percepe comisioane ca urmare a unei astfel de rambursari.

7.1.1.8 Produsele ce urmeaza a fi returnate trebuie sa fie trimise Furnizorului prin intermediul oricarei firme de curierat catre sediul ETIC din Bulevardul Timisoara nr. 80, Cladirea Radox, etajul 3, Bucuresti, sector 6, fara intarzieri nejustificate si, in orice caz, in decurs de maximum 14 zile de la data la care Clientul a comunicat retragerea. Furnizorul nu accepta retururi efectuate prin Posta Romana. Termenul este respectat daca produsele sunt trimise inapoi inainte de expirarea perioadei de 30 zile. Costul direct al returnarii produselor va fi suportat in intregime de Client. Costul returului perceput de firma de curierat difera in functie de localitatea de unde urmeaza a fi ridicat produsul.

7.1.1.9 Clientul este responsabil doar pentru diminuarea valorii produselor care rezulta din manipulari, altele decat cele necesare pentru determinarea naturii, calitatilor si functionarii produselor.

7.1.1.10 Produsele returnate trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii cumulativ: produsul trebuie sa fie in stare perfecta, asa cum a fost livrat, sa aiba etichetele originale ETIC, atasate produsului in starea initiala in care au fost primite, sa nu fie purtat sau deteriorat, sa fie in ambalajul original, in stare perfecta, impreuna cu toate accesoriile si documentele de achizitie in original (inclusiv factura); in situatia in care aceste conditii nu sunt respectate, returul nu va fi acceptat. Nu se accepta pentru returnare produsele care prezinta modificari. Coletul trebuie sa contina si Formularul de retur completat cu toate informatiile necesare.

7.1.1.11 In situatia in care Clientul a beneficiat de transport gratuit la livrare, plasand o comanda peste 200 de lei, si ulterior returnarii anumitor produse, valoarea comenzii Clientului a intrat sub pragul de 200 de lei, din suma returnata se va retine contravaloarea transportului initial (15 lei), Clientul intelegand ca reducerea costului de transport din livrarea initiala era conditionata de livrarea unor produse a caror valoare excedea aceasta suma.

7.1.2 Coletele prezinta deteriorari severe;

7.1.3 Produsele au fost livrate / facturate gresit (marime, culoare, etc.);

7.1.4 Produsele prezinta defecte de fabricatie;

7.2 Pentru situatiile descrise in art. 7.1.1.2 – 7.1.1.5, produsele care nu indeplinesc specificatiile de pe site in momentul trimiterii comenzii pot fi returnate fara implicarea de costuri suplimentare din partea Clientului, cu conditia trimiterii unei notificari scrise in care se va specifica natura lipsei de conformitate. Clientul poate solicita returnarea valorii produsului sau inlocuirea acestuia cu unul conform in cazul in care Caractero Stil dispune de aceasta posibilitate.

7.3 Pentru situatiile descrise in art. 7.1.2. – 7.1.4, Clientul va urma procedura prevazuta in art. 7.1.1.3 – 7.1.1.6, in masura in care acestea sunt compatibile. Produsele ce urmeaza a fi returnate trebuie sa fie trimise Furnizorului prin intermediul firmei de curierat rapid Sameday catre sediul ETIC din Bulevardul Timisoara nr. 80, Cladirea Radox, etajul 3, Bucuresti, sector 6, fara intarzieri nejustificate si, in orice caz, in decurs de maximum 14 zile de la data la care Clientul a comunicat retragerea. Costul returului si a retrimiterii produselor catre Client va fi in sarcina Furnizorului.

7.4 Clientul nu va putea sa returneze produsele achizitionate si/sau nu va pretinde orice alte daune-interese/despagubiri, in urmatoarele situatii:

7.4.1 In cazul inlocuirii produsului achizitionat cu un alt produs avand alte specificatii sau de un tip diferit;

7.4.2 In cazul in care cererea de returnare pentru oricare din situatiile prevazute in art. 7.1.1.1 are data de expediere a notificarii intentiei de returnare care depaseste perioada de 30 de zile calendaristice, calculata conform art. de mai sus.

7.4.3 In cazul in care se returneaza un produs avand ca motivatie una dintre situatiile prevazute in art. 7.1.1.1, iar produsul returnat nu este in aceeasi stare in care a fost livrat (in ambalajul original cu toate etichetele intacte si documentele care l-au insotit).

7.4.4 Conform O.U.G. 34/2014 (art. 16 lit. d si e), Furnizorul isi rezerva dreptul de a nu accepta returnarea produselor care, prin natura lor, nu pot fi returnate sau care se pot degrada ori deteriora rapid, cum ar fi produse de lenjeria intima, costume de baie si/sau produse cosmetice. Clientul va fi informat pe pagina fiecarui produs daca acesta nu este returnabil.

7.5 In cazul inlocuirii produsului cu unul avand marimea nou comandata, inlocuirea se va face in conditiile si limitele unei comenzi normale.

7.6 In cazul in care Clientul a restituit un produs in conformitate cu prevederile art 7.1.1.2 – 7.1.1.5 in vederea inlocuirii sale, iar Furnizorul nu dispune de un produs corespunzator pentru inlocuire, acesta va oferi clientului contravaloarea produsului.

7.7 Prezenta politica de retur este valabila doar pentru contract la distanta (vanzare  online).

VIII. Comunicare electronice / Newsletter

8.1 Prin comunicarea datelor Clientului pe Site, Clientul isi manifesta expres acceptarea sa in sensul primirii de comunicari electronice / newsletter-e de la Furizor, transmise celui dintai prin e – mail, SMS sau apeluri telefonice. Acceptarea clientului poate fi retrasa in orice moment prin trimiterea unei notificari Furnizorului in acest sens.

8.2 Renuntarea la primirea newslettere-lor si/sau comunicarilor electronice nu implica renuntarea la acceptul dat pentru prezentul.

IX. Politica de confidentialitate

9.1 Caractero Stil este inregistrat la Autoritatea Nationala pentru Supravegherea Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal sub nr. de operator 36425 si colecteaza date cu caracter personal si date cu caracter special (CNP), prin mijloace mixte (prin mijloace electronice si manuale), numai cu consimtamantul expres al Clientului, in urmatoarele scopuri:

– preluarea si executarea comenzii Clientului si orice are legatura cu aceasta;

– asigurarea accesului la serviciile si produsele prezentate pe Site;

– trimiterea de newslettere si/sau comunicari electronice;

– asigurarea relatiei cu Clientul;

9.2 Prin furnizarea informatiilor sale, fiecare Client isi exprima consimtamantul in sensul colectarii si prelucrarii datelor sale cu caracter personal de catre Furnizor, in conditiile si cu respectarea prevederilor Legii 677/2001 si a Legii 506/ 2004.

9.3 Conform art. 3 alin. (3), Furnizorul:

a) garanteaza ca datele cu caracter personal pot fi accesate numai de persoane autorizate, in scopurile autorizate de lege;

b) garanteaza ca protejeaza datele cu caracter personal stocate sau transmise impotriva distrugerii accidentale ori ilicite, impotriva pierderii sau deteriorarii accidentale si impotriva stocarii, prelucrarii, accesarii ori divulgarii ilicite;

c) garanteaza ca asigura punerea in aplicare a politicii de securitate elaborate de furnizor

9.4 Clientul are dreptul de a se opune, printr-o notificare scrisa adresata Furnizorului, colectarii datelor sale personale si de a solicita stergerea acestora, revocandu-si astfel acordul dat pentru document, si renuntand astfel la orice drept implicit specificat in acesta si fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata pretinde celeilalte daune-interese.

9.5 Politica de confidentialitate se refera doar la datele furnizate voluntar de catre Client. Caractero Stil nu raspunde pentru politica de confidentialitate practicata de catre oricare alt tert la care se poate ajunge prin legaturi, indiferent de natura acestora, in afara Site-ului.

9.6 Furnizorul se obliga ca datele colectate ale Clientului sa fie folosite numai in conformitate cu scopurile declarate si sa nu faca publica, sa vanda, inchirieze, licentieze, transfere, etc. baza de date continand informatii referitoare la datele cu caracter personal sau special ale Clientului vreunui tert neimplicat in indeplinirea scopurilor declarate, cu exceptia situatiilor expres prevazute de lege in acest sens.

9.7 Caractero Stil nu raspunde pentru defectiunile care pot periclita securitatea serverului pe care este gazduita baza de date care contine aceste date cu caracter personal, acesta asigurandu-se de buna sa functionare cu bune diligente.

X. Limitarea responsabilitatii prestatorului

10.1 Furnizorul nu garanteaza functionarea neintrerupta si lipsita de erori a Site-ului si a serverelor, dupa cum nu este raspunzator de riscurile specifice utilizarii site-urilor informatice (virusi, alte elemente sau actiuni care pot provoca daune specifice Internetului si tehnologiilor digitale, inclusiv violarea securitatii informatiilor).

10.2 In limitele permise de legea in vigoare, toti Clientii declara expres ca inteleg ca Furnizorul nu garanteaza ca expres sau implicit ca:

10.2.1 serviciul va fi potrivit cerintelor clientului;

10.2.2 serviciul va fi neintrerupt, sigur sau fara erori de orice fel;

10.2.3 produsele/serviciile obtinute gratis sau contra-cost prin intermediul serviciului vor corespunde cerintelor sau asteptarilor clientului.

10.3 Clientii inteleg ca nu au niciun drept de proprietate intelectuala sau alte asemenea pentru orice informatie creata sau generata de accesul pe Site, chiar si regasite in sectiunea “Contul tau”.

10.4 Furnizorul nu poate fi tinut responsabi in nici un fel in fata niciunui Client care utilizeaza Site-ul sau Continutul, altfel decat in limita articolelor ce constituie Termeni si Conditii.

10.5 Furnizorul nu raspunde de continutul, calitatea sau natura altor site-uri la care se ajunge prin legaturi din continut, indiferent de natura acestor legaturi. Pentru respectivele site-uri, raspunderea o poarta, integral, proprietarii acestora.

XI. Drepturi de proprietate intelectuala si drepturi de autor

11.1 Intregul Continut al site-ului www.etic.ro , indiferent de natura lui (text, imagini, elemente grafice, software si alte elemente similare), este proprietatea exclusiva a Furnizorului. Folosirea continutului fara acordul Furnizorului este interzisa, constituie contrafacere si atrage raspunderea persoanei vinovate conform prevederilor legale.

11.2 Denumirea „ETIC”, sub orice forma ar aparea in site, logo-urile si simbolurile asociate ei, precum si combinatiile acestora cu orice cuvant sau simbol grafic, folosite in site, apartin exclusiv Furnizorului. Ele nu pot fi utilizate decat exclusiv numai cu acordul Furnizorului si numai in legatura cu serviciile Furnizorului.

11.3 Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, decompilarea, distribuirea, publicarea, afisarea, modificarea, crearea de componente sau servicii derivate, precum si orice modalitate de exploatare a continutului site-ului www.etic.ro, cu exceptia afisarii pe ecranul unui computer personal si imprimarea sau descarcarea, in scop personal si necomercial, a anumitor documente sau informatii explicit desemnate in acest scop.

11.4 In situatia in care se incalca vreuna dintre clauzele prevazute in prezentul capitol XI, Clientul sau persoana care se face responsabila de incalcare, va suporta plata unor daune interese, in conformitate cu prevederile legale.

XII. Incetarea raporturilor de colaborare dintre furnizor si Client

12.1 Relatiile contractuale nascute sub incidenta prezentilor termeni si conditii vor inceta prin acordul partilor sau la ajungerea la termen.

12.2 In cazul nerespectarii prezentilor termeni si conditii, Furnizorul isi rezerva dreptul de a inceta orice forma de colaborare cu Clientul.

12.3 Clientul declara ca sunt de acord sa nu solicite Furnizorului sau reprezentatilor sai nici un fel de dauna, raspundere, pierderi, costuri (incluzand dar fara a se limita la onorariul avocatilor si orice alte costuri de judecata), aparute in conexiune cu orice actiune in justitie bazata pe o incalcare a termenilor prezentului acord. Aceasta garantie din partea Clientului ramane in vigoare si dupa momentul incheierii relatiei dintre Client si Furnizor.

XIII. Legea aplicabila

13.1 Prevederile prezentului document sunt interpretate si executate potrivit legii romane.

13.2 Orice litigiu rezultat din incalcarea sau nerespectarea prezentilor termeni si conditii va fi solutionat de instantele judectatoresti din Romania de la sediul Furnizorului.

XIV. Reclamatii

14.1 Pentru orice reclamatii si sesizari, Clientul si orice alta persoana interesata este rugata sa trimita Furnizorului un email la adresa: office@etic.ro sau sa ne contacteze telefonic la numarul +40 21 444 08 41

XV. Dispozitii finale

15.1 Daca oricare dintre clauzele de mai sus va fi gasita nula sau invalida, indiferent de cauza, aceasta clauza nu va afecta valabilitatea celorlalte clauze.

15.2 Prezentul document a fost redactat si va fi interpretat in conformitate cu legislatia romana, ultima sa modificare fiind realizata in data de 20.03.2015.

Prezentele clauze alcatuind “Termeni si conditii” apartin agentiei de proprietate intelectuala Vox Legis Consult SRL si sunt date spre folosinta societatii Caractero Stil SRL.